Reklama
  • Środa, 5 marca 2014 (13:44)

    Składniki na 2 porcje: Ciasto: 2 szklanki mąki, 5 dag drożdży, 3/4 szklanki gazowanej wody mineralnej, 6 łyżki oleju, 1 łyżeczka cukru, sól. Dodatki: 10-15 dag szybki wędzonej lub konserwowej, 1 cebula, 1/2 zielonej papryki, 20 dag żółtego sera, sól, pieprz, 2-3 plasterki ananasa z puszki. 1. Podgrzać lekko wodę, wymieszać z drożdżami i cukrem, odstawić do wyrośnięcia. Gdy będzie gotowy, wlać do mąki, dodać sól i olej, wyrobić ciasto. Gdy stanie się gładkie i jednolite, przykryć ściereczką i o

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 4 marca 2014 (14:05)

    Ciasto: 2 i pół szklanki mąki, 2-3 dag drożdży, 2 łyżki oleju, cząber, zioła prowansalskie, curry, oregano, vegeta. Farsz: 3 cebule, pół kg pieczarek, 15 dag szynki, kilka czarnych oliwek, 25 dag sera żółtego, pół czerwonej papryki, olej, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 4 marca 2014 (11:00)

    Składniki na ciasto: 25 dag mąki , łyżka drożdży, pół szklanki ciepłej wody, sól. Sos pomidorowy: 5 łyżek koncentratu pomidorowego, szklanka wrzątku z rozpuszczoną kostką rosołową, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, bazylia, oregano, tymianek, cząber. Na pizzę: 8 pieczarek, papryka l cebula, garść oliwek, papryczka chili, świeża bazylia do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 27 lutego 2014 (15:00)

    Składniki: 3 gotowe placki tortilli, 50 g twardego sera żółtego, 120 g mozzarelli, 100 ml passaty pomidorowej, 100 g gotowanej szynki, 2 pieczarki, świeży tymianek, świeże oregano, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 21 lutego 2014 (15:05)

    Składniki na 2 sztuki: Na ciasto: 30 dag mąki pszennej, ¾ opakowania suszonych drożdży, 180 ml letniej wody, ½ łyżki oliwy z oliwek, ½ łyżeczki soli. Na sos: 15 dag przecieru pomidorowego, 2 ząbki czosnku, po 1 łyżeczce suszonego oregano i bazylii, sól, pieprz, cukier, 1 łyżka oleju. Ponadto: 2-3 świeże pomidory, 25 dag startego sera (np. gouda lub żółta mozarella), ½ łyżeczki suszonej bazylii.

    Czytaj więcej Komentarzy:0