Reklama
  • Środa, 18 maja 2016 (15:05)

    Ciasto: 3 gałązki natki pietruszki, 330 ml wody, 2 dag drożdży, łyżeczka cukru, 3 łyżki oliwy, 60 dag mąki pszennej typ 750, 1/4 łyżeczki soli. Dodatki: 1/2 słoiczka czerwonego pesto, średnia cukinia, kulka mozzarelli, 15 dag serów (gouda, radamer i olęder).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 maja 2016 (15:05)

    Ciasto: 25 dag mąki poznańskiej, 2 i 1/2 dag świeżych drożdży, 1/2 szkl. ciepłej wody, 4 łyżki oleju rzepakowego, łyżeczka cukru, sól. Nadzienie: 1/2 kg pieczarek, 2 łyżki oleju rzepakowego, średnia cebula, keczup, po 10 dag schabu pieczonego, gotowanego mięsa drobiowego, chudego boczku, 15 dag żółtego sera, papryka czerwona konserwowa, białko do posmarowania pizzy, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 maja 2016 (15:05)

    Ciasto: 30 dag mąki pszennej typ 500, 30 dag mąki pszennej chlebowej typ 750, 1 i 1/2 szkl. letniej wody, 4 łyżki oleju słonecznikowego, łyżeczka soli, łyżka cukru, 2 dag świeżych drożdży. Dodatki: 2 solidne garście świeżego szpinaku, 2 pomi dory, 10 dag kiełbasy cienkiej, 20 dag żółtego sera, 1/4 dużej czerwonej papryki, keczup pikantny. Pprzyprawa: pomidory z bazylią i czosnkiem.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 maja 2016 (15:05)

    Ciasto: 50 dag mąki, 500 ml ciepłej wody, 6 dag drożdży świeżych, po łyżeczce cukru i soli, łyżeczka oregano, 2 łyżki oliwy z oliwek. Dodatki: 25 dag pieczarek, puszka kukurydzy, 15 dag cienkich plasterków boczku, 25 dag sera żółtego. Sos: puszka pomidorów pelati, 2 ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki oregano, 2 łyżki świeżej bazylii, płaska łyżeczka cukru, łyżka oliwy z oliwek, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 maja 2016 (15:05)

    Ciasto: 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej, 100 ml wody, 2,5 dag drożdży, 1 i 1/2 łyżki oleju, szczypta soli i cukru, łyżeczka suszonej bazylii. Dodatki: 2 gruszki, ok. 400 ml wody, 50 ml białego wytrawnego wina, 5 dag cukru, 12,5 dag sera brie z orzechami, łyżeczka sera marscarpone, 2 łyżeczki śmietany 18 proc., płaska łyżeczka miodu rzepakowego, 6 łyżeczek posiekanych włoskich orzechów, 5 włoskich orzechów, 5 łyżek rozdrobnionej wędzonej makreli, łyżeczka bazylii, tłuszcz do blachy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 maja 2016 (15:05)

    Składniki: 3 szkl. mąki pszennej, 2 czubate łyżki mąki semoliny, jajko, 3 dag drożdży świeżych, 1/2 szkl. ciepłego mleka, 3/4 szkl. ciepłej wody, 1/2 łyżeczki cukru, 3 łyżki oliwy, łyżeczka soli. Nadzienie: młoda cukinia, 30 dag pieczarek, papryka pomarańczowa, 20 dag chudego boczku wędzonego, 15 dag sera pleśniowego lazur, 4 łyżki ajvaru, przyprawa ziołowa do pizzy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 12 maja 2016 (11:05)

    Składniki: 50 dag mąki, łyżka cukru i soli, szklanka mleka , 4 łyżki oleju, 5 dag świeżych drożdży, mozzarella, pomidorki koktajlowe, szczypior.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 11 maja 2016 (08:05)

    Składniki na 2-3 porcje: Na ciasto: 20 dag mąki orkiszowej chlebowej (typ 1100), 2 dag świeżych drożdży, 2 łyżki oleju, szczypta cukru, ¼ łyżeczki soli. Ponadto: 150 ml przecieru pomidorowego, 2 ząbki czosnku, po ½ łyżeczki suszonej bazylii i oregano, po 1 strąku papryki czerwonej i żółtej, 1 czerwona cebula, 1 awokado, cukier, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 28 kwietnia 2016 (11:05)

    Składniki na 4 porcje: na ciasto: 25 dag mąki pszennej, 2 łyżki cukru, 10 g świeżych drożdży, 2 łyżki oleju, np. słonecznikowego, 150 ml letniej wody, szczypta soli. Ponadto: 20 dag żurawiny ze słoika lub dżemu, np. wiśniowego, 50 dag jabłek, 2-3 łyżki soku z cytryny, cukier, cynamon, płatki migdałowe.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 27 kwietnia 2016 (13:00)

    Składniki na 6 porcji: 35 dag mąki, 2 dag drożdży, 4 łyżki oliwy, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 cukinia, po 1 żółtej i czerwonej papryce, 2 pomidory, 40 dag fety, sól, pieprz, po kilka gałązek bazylii i tymianku, zrumienione orzeszki pinii (ew. słonecznik) do posypania

    Czytaj więcej Komentarzy:0