Reklama
  • Wtorek, 7 marca (08:05)

    Bezglutenowa pizza z szynką, papryką i awokado

Składniki dla 4 osób. Ciasto: 15 dag mąki kukurydzianej • 10 dag mąki gryczanej • łyżeczka proszku do pieczenia • 1 łyżeczka soli • pół łyżeczki suszonego oregano • 100 ml wody • 30 dag dyni • sól • pieprz. Farsz: kulka sera mozzarella • szczypta suszonej czerwonej papryki • pieprz grubo mielony • 15 dag szynki • awokado • szczypior, jogurt.

1. Składniki na ciasto dokładnie wymieszaj, aż się połączą, a ciasto będzie delikatnie klejące. Odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce, przykryj ściereczką. Dynię obierz, pokrój w kostkę, uduś z masłem, solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj, ułóż na formie posmarowanej tłuszczem, posmaruj masą z dyni. Piecz 10 minut w temp. 180°C.

Reklama

2. Mozarellę zetrzyj na tarce. Awokado i paprykę pokrój, szczypior posiekaj. Na podpieczonym spodzie układaj ser, szynkę, awokado. Wstaw do pieca na 10 minut. Podaj pizzę posypaną szczypiorkiem i polaną jogurtem.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Skład na 6 porcji: ● 400 g mąki ● 42 g świeżych drożdży ● 6 łyżek oliwy z oliwek ● 3 średniej wielkości pomidory ● 2 ząbki czosnku ● 500 g pieczarek ● łyżka mieszanki włoskich ziół do pizzy ● 300... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.