Reklama
  • Wtorek, 7 marca (08:05)

    Minipizze z mięsem

Składniki dla 4 osób: opakowanie ciasta francuskiego • 30 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego • 10 dag żółtego sera • cebula • pół szklanki pikantnego ketchupu • olej • oregano • sól • pieprz.

Reklama

1. Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj mięso, przypraw solą, pieprzem i suszonym oregano. Smaż 15 minut, dodaj ketchup wymieszaj. Ciasto rozwiń, delikatnie rozwałkuj, przekrój w poprzek, dzieląc na trzy części.

2. Na płaty ciasta kładź farsz, posyp startym serem, zwiń w rulon, pokrój w plastry. Ślimaczki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piecz w 220°C przez 15 minut. Dekoruj świeżym oregano.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Calzone to pizza w kształcie pieroga z różnorodnym nadzieniem. Od zwykłej wersji włoskiego przysmaku różni się jeszcze ilością warzyw lub mięsa. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.