Reklama
  • Czwartek, 16 lipca 2015 (11:05)

    Pizza z makrelą

Składniki na 4 porcje: ■ gotowy blat do pizzy ■ 2-3 łyżki gęstego przecieru pomidorowego ■ sól ■ pieprz ■ cukier ■ papryka w proszku ■ duża wędzona makrela ■ pomidor ■ kilka czarnych oliwek ■ 10 dag sera mozzarella ■ liście bazylii.

Przyrządzanie:

➊ Wierzch ciasta posmaruj przecierem pomidorowym wymieszanym z odrobiną soli, pieprzu, cukru i papryki.

➋ Makrelę obierz ze skóry i wyjmij ości. Delikatnie rozdrobnioną ułóż na pizzy.

Reklama

➌ Na rybie połóż plastry pomidora.

➍ Całość posyp pokrojonymi czarnymi oliwkami.

➎ Tak przygotowaną pizzę wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.

➏ Wyjmij danie i oprósz je startym żółtym serem. Podgrzewaj jeszcze 10 minut.

➐ Gotową pizzę udekoruj listkami bazylii.

➜ Przygotowanie: 60 min ➜ Stopień trudności: średnie ➜ Kalorie: 370

Jadwiga Kwiek z Zakliczyna

Super TV
Więcej na temat:pizza | pizzy | makrela | z | Lorie | Tak | Goto | Ca

Zobacz również

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.