Reklama
  • Poniedziałek, 29 lutego (08:00)

    Pizza z szynką na tostach

1 mała cebula, sól, 1 łyżka oliwy, biały pieprz, 1 puszka pomidorów w kawałkach, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, szczypta cukru, 10 dag gotowanej szynki, 7,5 dag sera mozzarella, 10 dag pieczarek, 1 łyżeczka masła, 4 kromki chleba tostowego, 1 łyżeczka suszonej bazylii.

PRZYGOTOWANIE: ok. 40 minut

1 Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Dodać pomidory z puszki i koncentrat. Dusić razem 5 minut. Sos przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Reklama

Szynkę i mozzarellę pokroić na kawałeczki. Pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem. Pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle razem z szynką. Wymieszać z serem.

2 Kromki chleba tostowego ułożyć na blasze z piekarnika. Posmarować sosem pomidorowym. Obłożyć szynką z pieczarkami i mozzarellą. Posypać bazylią. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Zapiekać 10-15 minut.

Życie na gorąco
Więcej na temat:pizza | cebula | z | na | szynki | pizzy

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: Ciasto: 20 dag mąki, 1 jajko, 1 łyżeczka cukru pudru, 1 łyżeczka drożdży instant, 150 ml mleka 3,2 proc., 3 łyżki oliwy, 1/2 łyżeczki octu winnego, sól. Farsz: 1 puszka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.