Reklama
  • Poniedziałek, 29 lutego (08:00)

    Pizza z szynką na tostach

1 mała cebula, sól, 1 łyżka oliwy, biały pieprz, 1 puszka pomidorów w kawałkach, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, szczypta cukru, 10 dag gotowanej szynki, 7,5 dag sera mozzarella, 10 dag pieczarek, 1 łyżeczka masła, 4 kromki chleba tostowego, 1 łyżeczka suszonej bazylii.

PRZYGOTOWANIE: ok. 40 minut

1 Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Dodać pomidory z puszki i koncentrat. Dusić razem 5 minut. Sos przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Reklama

Szynkę i mozzarellę pokroić na kawałeczki. Pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem. Pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle razem z szynką. Wymieszać z serem.

2 Kromki chleba tostowego ułożyć na blasze z piekarnika. Posmarować sosem pomidorowym. Obłożyć szynką z pieczarkami i mozzarellą. Posypać bazylią. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Zapiekać 10-15 minut.

Życie na gorąco

Zobacz również

  • Minipizzerinki

    Ciasto: 50 dag mąki pszennej (typ 500), 2 dag drożdży, 2 łyżki oliwy, 1/2 łyżeczki soli, szczypta cukru, 1 i 1/4 szkl. wody letniej. Farsz: 20 dag startego sera żółtego, kulka mozzarelli... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.