Reklama
  • Czwartek, 16 lutego (08:00)

    Zakręcona pizza z ciasta francuskiego

Składniki: • 2 płaty ciasta francuskiego • szklanka sosu pomidorowego • 200 g tartej mozzarelli • suszone lub świeże zioła do posypania • 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką wody (do posmarowania)

1. Z każdego płata ciasta wytnij po 2 kwadraty i zaokrąglij ich brzegi.

Reklama

2. Pier wsze koło ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj sosem pomidorowym, posyp ziołami i tartą mozzarellą. Przy- kryj drugim kołem.

3. Na środku postaw szklankę. Przecinaj od niej ciasto wzdłuż promieni, tworząc paski. Skręcaj je wokół osi i sklej na końcach. Posmaruj jajkiem.

4. Piecz w 200ºC przez 15-17 minut. To samo zrób z pozostałymi dwoma kołami.

Kurier TV

Zobacz również

  • Calzone to pizza w kształcie pieroga z różnorodnym nadzieniem. Od zwykłej wersji włoskiego przysmaku różni się jeszcze ilością warzyw lub mięsa. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.